Holland all the way door Moto73

Op 11 mei vertrokken we met zijn vijven vanuit de EagleRider Holland locatie in Enschede, voor een tweedaags tripje door Nederland.

Klik hier voor de video impressie van deze trip!

Sallandse Heuvelrug

dsc00460webWe reden via de Sallandse heuvelrug over de Holterberg naar Deventer via de Wilhelminabrug, bekend van o.a. “A Bridge Too Far” naar Loenen op de Veluwe voor een lunchstop bij “Hotel Restaurant de Loenermark”.

Zaanse Schans en Volendam

dsc00481webVan daaruit vervolgden we onze tocht naar “de Zaanse Schans” waar we uiteraard even rond gewandeld hebben alvorens verder te rijden naar Volendam waar we enkele ludieke foto’s hebben gemaakt bij de ”Irene Hoeve” en om de haven en de visserswoningen te bezichtigen. Het was inmiddels 6 uur geworden en we hadden nog zo’n 30 km voor de boeg naar onze fantastische overnachtingsplek “Rest In” in Aartswoud, toen we daar aan kwamen stond Jeannet de gastvrouw ons al op te wachten.

RestInn Aartswoud Fam. Nieuwboer

dsc00561Nadat we ons ieder in ons eigen huisje hadden geïnstalleerd konden we aanschuiven voor een heerlijke maaltijd met streekgerechten, welke door Jeannet met veel zorg voor ons waren bereid! Het weer was prima en we hebben de hele avond gezellig met zijn allen buiten gezeten en een flesje wijn genuttigd, waarna we moe maar voldaan zijn gaan slapen. De volgende ochtend rond 8.00 uur had Jeannet het ontbijt voor ons gereed staan met heerlijke versgebakken, warme broodjes en rauwe koemelk van de eigen boerderij.

Hindeloopen

dsc00659webRond 9 uur waren we klaar voor het vervolg via de afsluitdijk, waar we het monument bekeken hebben en waarna we onze weg vervolgden naar het prachtige Friesche plaatsje Hindeloopen. Hindeloopen kreeg in 1225 stadsrechten en is een van de Friese elf steden. Hoewel het geen haven had maar slechts een rede in de Zuiderzee, was Hindeloopen lange tijd een belangrijke Hanzestad en vissersplaats. De vissersschepen droegen de lettercode HI. De grote bloeiperiode van het stadje lag tussen 1650 en 1790, toen Hindeloopen een grote vloot bezat van ruim tachtig schepen. Aan de kapitale 17e en 18e eeuwse kapiteinshuizen is nog te zien hoe rijk de Hindeloopers waren.

AMM

dsc00577webDaarna vervolgden we onze weg naar de “Weerribben” en Giethoorn via uiteraard fantastische slingerweggetjes naar Dalfsen en we bezochten tot slot het “American Motorcycle Museum” in Raalte, waar Max Middelbosch nog altijd sprekende verhalen verteld over de Harley!