Vader en zoon gaan op Training

20110422aTijdens de meivakantie in 2010 was ik met mijn gezin in Utah in Zion National Park. Naast motorhomes zagen we daar ook veel groepen motorrijders. Het leek mij en mijn zoon leuk om ook eens op de motor door Amerika te trekken. Terug in Nederland gingen we googlen hoe je het beste een motor kunt huren in de USA. We kwamen terecht bij EagleRider. De Europese tak van Eaglerider zat, tot onze verrassing, in Nederland en wel in Enschede. In de kerstvakantie, met een dik pak sneeuw, zijn we naar Enschede getogen om ons te laten informeren over wat er allemaal mogelijk was over reizen naar Amerika en het huren van een motor aldaar. We werden vriendelijk ontvangen door de André Hoffstedde en Anne Tattersall. Tijdens dit gesprek kwam ook aan de orde dat EagleRider Holland motoren verhuurt en dat het mogelijk is een trainingsdag te volgen om het Harley-gevoel te krijgen. Tijdens de motorbeurs in Utrecht raakten we opnieuw in gesprek en we maakten de afspraak om in april een Harley-trainingsdag te volgen.

Goede Vrijdag

20110422bGoede Vrijdag 22 april werd gekozen en op die dag gingen mijn zoon en ik op onze eigen motoren vanuit Zwolle naar Enschede. Vooraf was ons meegedeeld dat een trainingsdag ongeveer van negen tot vier duurt. Om iets voor negen waren we dus bij EagleRider aan de Vergertsweg te Enschede. Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee. Omdat we in Amerika op Harley-Davidson® Road Kings willen gaan rijden, stonden er twee nieuwe Road Kings voor ons klaar. Speciaal voor ons waren die de vorige dag opgehaald bij de dealer in Amersfoort. De ene motor had nog geen 15 mijl gereden. We voelden ons erg vereerd. Eerst kregen we instructies over het gebruik en bedienen van dit type Harley-motor. Het gaat om een moderne motor met vele technische snufjes. Met goede instructeurs krijg je het een en ander vlot onder knie en tegen elven mochten we zelf de motor “aantrappen”. Je bent heer en meester over een ruim 300 kilo zware machine met bijna 1600 cc cilinderinhoud. Dat heeft zijn eigen gevoel en geluid. In het begin is het wennen, maar na een kilometer wist ik al: dat wordt een geweldige tour door Amerika. De motor heeft een laag zwaartepunt en ligt “als een blok” op de weg. Het rijdt super.

Twee instructuers, pionnen en de Twente route

20110422cSamen met twee instructeurs, André en Harry reden we, via mooie binnenweggetjes langs de Universiteit van Twente, naar het Arke Stadion. Daar werd op de parkeerplaats met pionnen een parcours uitgezet. Slalomrijden, remproeven doen en ook een paar keer de noodstop uitvoeren. Vrijwel alles wat je ooit geleerd hebt bij de bijzondere vaardigheden kwam aan de orde. André en Harry wezen ons op de mogelijkheden van een Harley en deden ook zelf voor hoe je het beste en handigste zo’n motor kunt besturen. Na een uur hadden ze voldoende vertrouwen in onze rijvaardigheden en gingen we een stukje toeren in de landelijke gebieden van Twente tussen Hengelo en Enschede. Om half één waren we weer terug aan de Vergertsweg waar een lekkere lunch klaarstond. Anne Tattersall gaf ons tijdens de lunch informatie over de verkeersregels in Amerika. Wij waren nu met twee personen dus een laptopscherm voldeed prima. Voor grotere groepen stond er een beamer. Na de lunch maakten we onder leiding van André een toertocht door het Twentse land. Het gebied, begrensd door Enschede, Hengelo, Almelo, Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp en Losser werd doorkruist. Bij landgoed Singraven hielden we een korte pauze. Tip van André: “Goed drinken op de motor want je verliest, ongemerkt, veel vocht. Zeker als het warm is. Houd je aan de regel: als de motor dorst heeft moet de bestuurder ook drinken.” Tijdens de rit schuwde André de gravelwegen niet. Een Harley rijdt ook daar prima. Als het rijdt, blijft het rijden. Om vier uur waren we weer terug en onder het genot van een paar glazen fris werd de dag doorgenomen. Het was een leerzame dag geweest. Het had ons meer gebracht dan we verwacht hadden. Onze conclusie was: als de motoren in Amerika net zo fijn rijden als deze dan gaan we heel veel mijlen afleggen. Om half vijf reden we terug naar Zwolle. Uitgezwaaid door André want Harry was met Anne en anderen weer nieuwe motoren aan het ophalen.